Obec Nevolice

Go back for murder.

Pozoruhodná dramatizace (1960) známého románu Pět malých prasátek, v níž mladá žena Carla hodlá očistit jméno své matky, která byla před šestnácti lety odsouzena na doživotí za vraždu svého manžela, Carlina otce, známého malíře a ve vězení po roce zemřela. Carla až ve svých 21 letech objeví dopis, v němž její matka prohlašuje, že je nevinná. Obrátí se proto na mladého sympatického advokáta, jehož otec kdysi Carlinu matku obhajoval a společně se snaží za pomoci pěti klíčových svědků tehdejší tragédie dobrat pravdy. Paměť bývá ale ošidná. A co když Carlina matka v dopise nepsala pravdu a byla skutečně vinná? Na této hře, kterou nyní uvádíme v české premiéře, je obzvlášť zajímavá forma jejího vyprávění: zatímco obvykle je v detektivním žánru vyprávění lineární, v tomto případě se s dějem pracuje trochu jinak. Scény ze současnosti se organicky prolínají s těmi retrospektivními z doby vraždy. Věříme tak, že i díky méně tradičnímu dramatickému schématu bude tato hra pro vás lákavá. A snad nejen pro milovníky díla „královny detektivek“. Uvedením Pěti malých prasátek Agathy Christie navazujeme na inscenaci její Pasti na myši, kterou rovněž stejně jako v tomto případě režírovala Martina Schlegelová. Zároveň tak půjde o druhý díl z připravované trilogie s názvem 3× s Agathou Christie.

Velké divadlo - vstupné 250-370 Kč (podle místa v hledišti)

Obec Nevolice dává příspěvek 200 Kč na vstupenku, doprava autobusem z točny zdarma (doplatek za dopravu hradí obec).

Nabídka zájezdu platí jen pro obyvatele obce Nevolice.

Rezervace do 05. 04. 2024 nebo do vyprodání vstupenek.

Zájemci se mohou přihlásit zde: 

Lukáš Kůstka
Tel.: 739 396 042 

Více zde: Program sezóny 23-24 

 

Operní představení Manon, které odehrajeme 21. 04. 2024 ve 14:00 ve Velkém divadle.

Rezervace budu přijímat do 15. 03. 2024

Popis opery:

Nejslavnější operní zpracování příběhu osudové a přece nenaplněné lásky mezi Manon a rytířem Des Grieux. I přes nepřízeň osudu a nelehké životní peripetie je pouto lásky stále silné.

Když Jules Massenet začal psát svou operu Manon, na jevištích se s úspěchem hrála opera na stejný námět D. F. E. Aubera. Libreto vytvořili Henri Meilhac a Philippe Gille podle románu Abbé Prévosta z roku 1731. Čeští divadelníci znají půvabné veršované zpracování námětu Vítězslavem Nezvalem z roku 1940. I po Massenetovi sáhl po stejném námětu Giacomo Puccini, kterému se ovšem Massenetovu Manon nepodařilo vytlačit ze světových jevišť. Massenetova opera má vše, co správná opera potřebuje: kvalitní libreto a strhující hudbu, která zaujme svým lyrismem i dramatičností, efektními pěveckými party i bohatou instrumentací. Do Plzně se opera vrací téměř po půl století.

Plakát zde: Manon